PUINEN TARINA

Mistä kaikki lähti?

Puinen tarina alkoi vuonna 2015, kun Jasmiina harjoitteli koulussa laserin käyttöä. Reilu vuosi laserin harjoittelun alettua, silloisessa sisustusaiheissessa blogissa esittelemät tuotteet oli herättänyt jo paljon kiinnostusta, joten Jasmiina alkoi miettimään, miten voisi pienimuotoisesti koulun ohessa kokeilla niiden valmistamista ja myyntiä muillekin. Opettajat suosittelivat osallistumaan Nuori Yrittäjyys ry:n organisoimalle kurssille, jolla yrittäjyysopinnot opiskellaan perinteisen pulpettikurssin sijaan käytännössä alusta loppuun itse tekemällä. Tämä soveltui liikeidean testaamisen täydellisesti. Enää puuttui vaan tiimi, ja yrityksen nimi.

Tiimi löytyi, Jasmiina sai mukaan kaksi muuta nuorta naista, liiketalouden ja mediatekniikan alalta. Jasmiina opiskeli tuolloin puutekniikkaa Lahden ammattikorkeakoulussa. Alkuun jokainen laittoi 30 euroa likoon, kun ostettiin Puine.fi -domain, ja webhotelli.  Puinen verkkokauppa avattiin lokakuussa vuonna 2016. Kahdessa kuukaudessa NY-kurssilla ollut tuloraja tuli vastaan ja oli punnittava jatkoa. Liikeidea oli kuitenkin testausvaiheessa niin hyväksi todettu, että olisi tuntunut hassulta jättää homma sikseen, ja kun muilla naisilla oli muita suunnitelmia, Jasmiina jatkoi yrittäjyyttä yksin. Opinnot jäivät tauolle.

Aluksi tuotteet valmistui koulun konetta vuokraten ja oman kodin olohuoneessa verkkokauppatilauksia pakaten. Nopeasti tilat kävi ahtaaksi ja Jasmiina vuokrasi taloyhtiön entisen pesutuvan käyttöönsä. Sinne hän hankki ensimmäisen leasing-laserleikkurinsa. Näin ajankäyttö tehostui hurjasti, kun laserin leikkausajat pystyi käyttämään hyödyksi pakkausten ja kaiken oheistyön parissa. Päivät venyivät ja jo silloin muu perhe oli ahkerasti monessa mukana. Juuri ennen Jasmiinan toisen lapsen syntymää, 2018 keväällä, Puine muutti isompiin työtiloihin, joihin saatiin myös mahdutettua pieni kivijalkakauppa Lahden keskustan tuntumaan. Tässä kohtaa myös tuli ajankohtaiseksi palkata lisäkäsiä yritykseen.

Puine kasvoi pikkuhiljaa, vuonna 2019 työllistimme myös Jasmiinan miehen Anssin tuotannon puolelle sekä kaksi uutta työntekijää asiakaspalveluun ja pakkaukseen. Koko ajan Jasmiina koki, että on omimmillaan tietokoneen takana suunnittelemassa tuotteita, päivittämässä verkkokauppaa ja organisoimassa koko hommaa. Alusta asti Puinella ollaan tehty tosi paljon itse, tuotteiden kuvaamisesta ja verkkokaupan päivittämisestä lähtien aina pakkaukseen, myymälä- ja messukalusteiden tekoon ja  markkinointiin asti. Pikkuhiljaa joitain asioita yritystoiminnassa ollaan pystytty ja uskallettu myös ulkoistaa.

Nykyisiin, noin 150 neliön työtiloihin Sopenkorpeen, Okeroistentielle Puine muutti syksyllä 2020. Haastavat koronavuodet ja kriisiajat ovat verottaneet myös Puinea, ja vuoden 2022 syksystä saakka Puine palasi juurilleen ollen taas kahden hengen perheyritys. Puine on mahdollistanut Jasmiinalle ja Anssille ihanan työn, sekä myös eräänlaisen elämäntavan.

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirjeemme