Me oomme toimineet nyt 6,6 vuotta, eli 2431 päivää. Sen aikana oomme kohdanneet aika monta asiakasta, pakanneet aika monta tuotetta pakettiin tai kassiin. Tällä viikolla huomasimme, että verkkokaupan puolella tuli täyteen 25 tuhatta valmistunutta tilausta. Se tarkoittaa sitä, että keskimäärin jokaisena meidän olemassaolopäivänä on saatu noin 10 tilausta eteenpäin.

Alussa tilauksia tuli muutamia päivässä, välillä oli päiviä, kun tilauksia tuli yksi tai kaksi, toisinaan on ollut sitten päiviä, kun tilauksia on tullut 50 saman päivän aikana.

Eilen pakkasin 16 tilausta, joihin meni yhteensä noin 24 minuuttia, eli noin 1,5minuuttia per paketti. 25 000 paketin pakkaamiseen on siis mennyt 37 500 minuuttia, eli 625 tuntia. se jaettuna kahdeksalla tekee 78 kokonaista työpäivää. Ja tässäkin tosiaan vain verkkokaupan kautta tehdyt tilaukset, eli muutama tuhat tähän päälle vielä sähköpostin välityksellä tulleita tilauksia. 

Kiitos tästä määrästä kuuluu tietysti teille rakkaille asiakkaille, sillä ilman teidän tilauksianne, ei olisi tätä määrää tilauksia tietystikään saatu pakata. Jokainen tilaus on meille tärkeä!

Pakkaaminen on itselle sellainen työvaihe, jota välillä rakastan suunnattomasti, mutta välillä saa sparrata kovastikin, että saa oikean moodin päälle, ja pääsee taas niin sanotusti pakkauksesta nauttimisen makuun. Koen, että kauniisti pakattu pakkaus on asiakaspalvelua siinä missä asiakaspalvelu tässä kaupalla ja livenäkin. Onhan postissa saapunut pakkaus teille asiakkaille usein se ensimmäinen ja ainoa fyysinen kosketus meidän yritykseemme. 

Ihan alusta tähän päivään saakka olemme käyttäneet värjäämättömiä pakkauksia aina, kun se on ollut mahdollista. Se on tuntunut omimmalta ja ekologisimmalta vaihtoehdolta. Alkuun painoimme itse leimalla logot laatikoiden nurkkiin, nykyään laatikot suljetaan meidän logolla varustetulla paperipohjaisella teipillä, eli tietty “luonnollisuus” myös paketoinnissa on näkyvissä edelleen.

Pakkaamo on kehittynyt (onneksi) vuosien varrella. Yllä kuva ensimmäisestä pakkauspisteestä ihan ensimmäisellä työhuoneellamme, joka sijaitsi oman talomme alakerrassa, vanhassa pesutuvassa. Alkuun pöytä oli vain täynnä pakkaustavaraa, ja siinä yritettiin sitten mahtua pakkaamaankin. Nykyään pöytä on lähes 3 metriä pitkä. Päivän aikana valmistuneet ja kerätyt tilaukset lajitellaan pakettikoottain pinoihin pöydälle, josta sitten päivän lopuksi pakataan laatikoihin tai litteisiin pahvikuoriin ja kiikutetaan postiin. Pakkauspisteellä on omat paikat kaikelle tarvittavalle ja aika paljon kaikkea sinnä tarviikin; pahvilaatikot ja kuoret tietysti, sen lisäksi erikokoisia taustapahveja, silkkipaperia, logotarroja, kirkasta teippiä, narua, erilaisia infolappuja, “kiitos kun tilasit”-kortteja, kyniä, ja logoteippiä. 

Kommentoi tai kysy, mikäli heräsi ajatuksia ja kysymystä, vastaan mielelläni kysymyksiin.

-Jasmiina K / Puine