Onko olemassa perus työpäivää? Ei ainakaan mulla. Toki jokaisessa päivässä on ne muutamat määrittävät tekijät, mutta kyllä jokainen päivä on niin erilainen, ettei kyllä pääse tylsistymään, eikä uriutumaan uomiinsa ollenkaan.

Kakkukoristeita parhaimpina päivinä useampi kymmennen.

Mitä sitten jokaiseen päivään kuuluu? Ainakin kakkukoristeita. Poikkeustilanteesta huolimatta joka ikinen päivä tehdään ainakin 5 kakkukoristetta. Ja muutama pyyhemerkki, ja pari avaimenperää. Näitä tehdään tosi paljon, ja nimen omaan omilla teksteillä, niin varastosta ei valmiina löydykään. Lisäksi jokaiseen päivään kuuluu tilausten tulostelemista, pakkaamista ja postiin viemistä. Nyt kun on tämä poikkeustila, niin teen kaikkea näitä.

Työkenkinä tosi usein toimii sandaalit, on kotoisa ja helppo olla näillä.

Tykkään tehdä 8-16 säännöllistä työaikaa, ja aina kun se on mahdollista, teen niin. Nyt olen vähän lipsunut aamuista, kun ei tarvitse ketään viedä päiväkotiin, niin helposti jään lasten kanssa syömään aamupalaa, tai muuten halailemaan sänkyyn vielä hetkeksi. Kun pääsen työhuoneelle, avaan ekaksi tietokoneen ja tsekkaan uudet tilaukset, niiden kiireellisyydet, tulostelen ne, ja alan sitten lataamaan tiedostoja laserille työstettäväksi. Monesti olen illalla tehnyt tiedostot valmiiksi, joten pääsen helposti aamulla heti töihin kiinni. Kun laserleikkuri leikkailee ekaa levyään, on aikaa tehdä seuraavaan tiedostot. Tähän kuluu muutamista minuuteista jopa tuntiin, riippuen miten paljon kustomoitavia juttuja, tai pientä piiperrystä tarvii tehdä.

Shopilla meillä on ihana sohva, jossa vähän liian vähän kerkeää kuitenkin istuskella.

Kun tiedostot on tehty päiväksi, niin pääsee keskittymään muihin töihin, eli tuotteiden viimeistelyihin, kokoamisiin, pakkaamiseen ja tilausten käsittelyyn. Meillä on verkkokaupassa noin 150 tuotetta, ja siihen päälle vielä kaikki ekstratilaustyöt, niin monenmoista siinä päivän aikana tehdään, ja joka päivä vähän eri juttuja. On pinnien, pompuloiden, korvisten liimaamista, korujen kokoamista, avaimenperiin klipsujen pyörittelyä, suojatarran pois ottamista, pintakäsittelyä, levyjen maalaamista, tuotteiden hiomista, rasioihin laittamista ynnä muuta. Ei tarvitse kaukaa töitä etsiä, jos ei ole mitään kiirellistä, sillä aina jossain pöydällä on jotain keskeneräistä, jonka voi viimeistellä loppuun.

Kaikkien välissä yritän ehtiä vastailla sähköposteihin, someviesteihin, puheluihin. Jos kauppa on auki, tätä “muuta työtä” tehdään paljon tuossa “kassalla” eli ollaan valmiina palvelemaan asiakkaita heti, kun ovi käy. Ihanasti ollaan saatu vieraita myös tänä aikana, mistä olen äärimmäisen kiitollinen.

Harvoin suunnittelen mitään kovin pitkälle, eli eletään hetkessä.

Ja kun päivä on lopuillaan, klikkaillaan päivän paketit valmiiksi, tulostellaan niihin pakettikortit ja kiikutetaan postiin ja matkahuollolle. Tänäänkin sain viedä kaksi isoa ikean kassillista paketteja, huh heijjaa! Ja sitten kotiin murusten luo, ja päästetään toinen puolisko töihin. Iltasella, kun lapset käy nukkumaan, yleensä tosiaan vielä jonkun tiedoston teen valmiiksi aamua varten odottelemaan. Tällaiselta näyttää työpäivät ainakin nyt poikkeusaikoina.