Ensinnäkin, tätä postausta ei voi aloittaa kuin nöyrimmillä ja syvimmillä kiitoksen sanoilla. Kiitän jokaista meitä syksyn ja alkuvuoden aikana tukenutta, tsempannutta ja nostanutta. Sanat ei riitä edes kertomaan, miten onnellinen ja otettu olen ollut syksyn Avunpyyntö-postauksen jälkeen tulleista yhteydenotoista, keskusteluista ja viesteistä. Toivoa on, ja te olette luoneet sitä meihin entistä enemmän. Rankan ja loppua kohden ruuhkautuneen syksyn jälkeen oli aika levätä, ja mitenkä muuten yrittäjä lepäisi, kuin sairastamalla koko syksyn poissa pysyneet sairaudet kerralla kahden viikon loman aikana. Sanonpa silti, ettei ole pitkään aikaan ollut lomaa, että olen vain levännyt ja nollannut aivoja. Liian usein lomalle lataa niin paljon odotuksia ja suorituspaineita, että loma menee ihan vaan toteuttaessa niitä, mutta nyt oli oikeasti levättävä, ja sitä tämän yrittäjän keho sekä mieli totisesti kaipasi.

Aika on opettanut, että oma ja perheen hyvinvointu on ykkösenä. Joululomalla tämä korostui entisestään.

No, ne Puinen kuulumiset, mitä meille kuuluu. Edelleen painitaan monien asioiden kanssa, taistellaan maailman tilanteen käydessä yhä ahtaammaksi, ja koitetaan selviytyä monen kollegan kanssa tässä pelissä. Taloudellinen tilanne on toki parempi mitä syksyllä, sillä saimme tosi paljon teiltä apua tilanteeseemme avunpyynnön jälkeen. Näin saimme nollattua tilannetta niin monilta osin, että vieläkin ihan liikutun siitä tilausten määrästä. Jokaisella tilauksella oli ja on edelleen suuri merkitys meille. Kiitos edelleen jokaiselle tilauksen jättäneelle.

Juuri tänään keskustelin pitkään yrittäjäkollegan kanssa tästäkin tilanteesta, ja tuli puheeksi ajatukset kotimaisten pienyrittäjien tukemisesta. Siitä, kuinka syvälle se muiden pienyrittäjien tukeminen on juurtunut, että vaikka monilla on tosi tiukka rahatilanne, niin ne vähäisetkin hankinnat, mitä tehdään, yritetään tehdä kotimaisilta ja paikallisilta pienyrittäjiltä. Siitä, kuinka ymmärrämme sen olevan ainoa tie omalta osaltamme siihen, että suomalaisten yritysten tilanne paranee ja talous pääsee taas nousevaan suuntaan. Näin kollektiivisesti tuemme toinen toistamme ja annamme uskoa sekä toivoa tulevaan. On ollut ihana huomata, kuinka paljon samalla tavalla ajattelevia ihmisiä olen ympärilleni huomaamatta saanut.

Kotimaiset, suomessa ja suomalaisista raaka-aineista suunnitellut ja valmistetut laadukkaat tuotteet ovat meille kunnia-asia.

Jatketaampa tammikuuhun, sen levollisen loman jälkeen olemme nyt kuukauden olleet töissä, ja saaneet uudella tarmolla ja innolla tehdä inventaariota niin varastoon kuin tuotevalikoimaankin. On ollut aika katsoa kriittisesti toimintaamme ja miettiä parhaita mahdollisia tapoja saada meistä ja koneistoistamme se niin sanottu kaikki irti. Loman aikana muhineiden ideoiden pyörittely valmiiksi tuotteiksi on vienyt aikaa, mutta huolella suunnitellut ja kehitellyt tuotteet ovat vihdoin helmikuun aikana näkemässä päivänvalon. Nyt ollaan siis vihdoin siinä pisteessä, että on aika kuvata ja lisätä tuotteet verkkokauppaan kaikkien saataville.

Helmikuu on yksi lempikuukausistani, talven synkkyys alkaa olla ohi, mutta on vielä talvi ja saa nauttia pakkasista, aurinkoisista päivistä, lumesta ja nukkuvasta luonnosta. Kohta alkaa kevät, ja kevään myötä valoisuus ja vihreys lisääntyy.

Tässä kohtaa on siis aika suunnata katseet rohkein mielin kohti tulevaa, ja luottaa omiin sekä Puinen siipiin. Luottaen teihin, ihanat ja tärkeät asiakkaamme, luottaen tulevaisuuteen. “Viime vuosi ei ollut paras vuotemme, mutta olemme oppineet paljon.”