Tässä yrittäjyydessä aina on ollut hauskinta se, että matka ideasta tuotteeksi voi kestää välillä pitkäkin aika. Toisinaan se on taas niin lyhyt, että itseäkin se huvittaa. Lyhyt, parhaimmillaan muutaman kymmenen minuutin matka ajatuksesta valmiiksi tuotteeksi tulee usein silloin, kun innostuu tosi kovasti jostain. Ja innostuksia meille antaa todella paljon asiakkaat. Saamme jatkuvasti kyselyitä erilaisista tuoteideoista, että olisikohan mahdollista toteuttaa. Osa on meidän laitekannallamme auttamattomasti liian työläitä saavuttaa, mutta osa taas on just niin helppoja, että ne syntyy ihan kuin itsestään.

Kun asiakkaalta tulee ajatus yhdistää joku meidän aiempi tuote toiseen ja tehdä niin ikään uusi tuote, tai ajatuksena voi olla myös muokata jotain toista tuotetta niin, että siitä tulee vähän erilainen, eri kokoinen tai eri mallinen, niin innostun yleensä ihan satasella. Tuotteiden variointi on mielekästä touhua, ja silloin vanhat tuotteetkin heräävät eritavalla henkiin. Saattaa olla, että vanha tuote ei ole ollut yhtään hitti, mutta tämän varioinnin jälkeen se vanhakin tuote alkaa myydä.

Sankari-tuoteperhe on ollut meillä alusta asti. Olemme tehneet Sankari-viirejä, -kelloja, -peilejä, -kakkukoristeita, -heijastimia, -pinnejä, ja -pompuloita. Osa tuotteista on jo poistunut valikoimista, mutta osa on edelleen sekä teidän että meidän suosikkeja. Nyt tähän sankari-perheeseen on saapunut uusi jäsen, Sankari-vedin. Tähän saimme ajatuksen ihanalta asiakkaaltamme, ja näistä tuli IHANAT! Asiakkaalla oli valmiiksi viirinauha sankarihahmoilla varustettuna, ja hän kaipasi samaa sarjaa olevia vetimiä heidän kunnostamaansa kaappiin. Mittojen mukaan tehdyt vetimet kruunasivat kyllä sekä kaapin että koko huoneen, niin ilmeikkäät niistä tuli, juuri täydelliset tuonne pienen ihmisen huoneeseen.

Samalla kun teimme nämä, ideoimme myös muistakin meillä olleista hahmoista nuppivetimiä, joita voi halutessaan asentaa myös seinälle seinäkoukuiksi ja naulakoiksi. Toimii yksittäin vaikka reppunaulakkona, tai useamman sarjana lasten omana vaatenaulakkona.

Tilaustöiden merkitys voi olla parhaimmillaan tätä, että saadaan verkkokauppaamme kokonaan uudenlainen tuote. Tilaustyöt antaa itselle uusia ajatuksia kokeilla erilaisia variaatioita. Lisäksi kun itse hoidamme verkkokauppaamme, voimme ottaa itse tuotekuvat, lisätä tuotteet verkkokauppaan, niin tuoteideaa on helppo kokeilla uuden tuotteen myyntiä ihan oikeasti.

Tietysti poikkeuksena tähän asiaan tekee tilaustyöt, jotka tehdään asiakkaan omista kuvista, täysin omien piirustusten mukaan, niin niitä emme tietystikään voi kaupallistaa tällä tavalla. Niihin liittyy aina tekijänoikeudet, niinkuin kuuluukin liittyä.

Jos sinulla on ollut ajatuksissa joku tuote, jonka voisi uudistaa, tai haluaisit siitä jotenkin vähän erilaisen version, älä epäröi kysyä, sillä useimmiten voimme ne toteuttaa! Tästä pääset suoraan “tilaustyöt” osioon, jossa myös yhteydenottolomake tarjouksen pyytämistä varten.

Ihanaa päivää!
– Jasmiina K / Puine