Syksy on täällä, ja se tuo mukanaan uusia sisustustrendejä sekä inspiroivia ideoita kodin sisustukseen. Räiskyvien ja rohkeiden värien käyttö lienee tämän vuoden suurin trendi, jossa yhdistellään erilaisia materiaaleja ja kuoseja.  

Vaalea, minimalistinen henki on kuitenkin ollut suomalaisissa kodeissa vallalla pitkään, eivätkä kodit muutu hetkessä. Erityisesti ruskea, beige, punaisen ja vihreän sävyt sekä tumma puu ovat hiljalleen nousseet suosioon.  Luonnonmukainen tyyli jatkaa suosiotaan, kotiin poimitaan materiaaleja ja sävyjä luonnosta.  

Värit tuottavat turvallisuuden tunnetta ja iloa kotiin. Värejä voi tuoda esille seinillä, tekstiileissä, huonekaluissa ja koriste-esineissä.  

Syksyinen sisustus kannustaa myös erilaisten materiaalien yhdistelyyn. Mielenkiintoisia kontrasteja voi luoda esimerkiksi yhdistelemällä puuta ja tekstiilejä.  

Erilaisten kuosien käyttö on tärkeää sisustuksessa. Ne tuovat eloa ja persoonallisuutta kotiin. Syksyisessä sisustuksessa kuoseina voi näkyä esimerkiksi lehtiä, kukkia, raitoja ja geometrisia kuvioita. Voit valita yhden tietyn kuosin päärooliin tai rohkeasti yhdistellä erilaisia kuosia keskenään ja tuoda haluamasi tunnelma esiin. 

Syksyistä tunnelmaa voit lisätä muun muassa hyödyntämällä kynttilöitä ja tunnelmavaloja, jotka luovat lämmintä ja kutsuvaa ilmapiiriä. 

Huoneisiin kannattaa sijoittaa luonnonmateriaaleista valmistettuja koriste-esineitä esimerkiksi puusta tai kivestä tehtyjä. Käytä luonnonmateriaaleja myös kasvien muodossa, viherkasvit tuovat eloa ja raikkautta sisustukseen. 

Voit luoda syksyn tunnelmaa asettelemalla oksia, käpyjä tai kuivattuja lehtiä maljakoihin tai koriste-esineisiin.  

Kannattaa muistaa kuitenkin, että sisustus on aina henkilökohtainen valinta. Kuuntele omaa visiotasi ja luovuuttasi sisustusratkaisuja tehdessäsi.  

Ihanaa syksyn jatkoa!  

-Mihriban Nur Y. / Puine